Garantie quiz
Australie Canada Nederland A+ A A-

Heeft u vragen over de werking of heeft u hulp nodig bij het bestellen?

Contact | Bel dan 0228 59 6640

 • Alles op voorraad
 • Geen verzendkosten
 • Eenvoudig betalen
 • Veilig en betrouwbaar
 • 14 dagen vrij op zicht
 • Ook voor bedrijven
 • Spreken is niet nodig
 • Topkwaliteit & eenvoudig

Uw redenen om het Seniorenalarm - Ouderenalarm aan te schaffen:

 1. GEEN maandelijkse abonnementskosten voor uw ouderenalarm.
 2. Belt naar alle vaste en mobiele nummers waar ook ter wereld.
 3. Alarmoproep met waterdichte zender, deze mag zelfs mee in/onder de douche.
 4. Het ouderenalarm systeem heeft een batterij back-up in geval van stroomstoring.
 5. Er verandert niets aan uw huidige telefoon of manier van bellen.
 6. Spreken kan na het ontvangen van de alarmoproep.
 7. Het systeem is ook ideaal voor bedrijven die aan de Arbo-eisen willen voldoen.
 8. Aanbevolen door huisartsen en thuiszorgorganisaties.

De werking in het kort van uw persoonlijke alarmering:

Het Seniorenalarm is uw persoonlijke hulp in geval van nood. Dit kan zijn na een val of als u zich plotseling niet goed voelt. Maar ook als u zich onveilig voelt is een druk op de knop voldoende om hulp op te roepen. U kunt maximaal 5 personen oproepen, meestal is 2 of 3 voldoende.

 

Wij adviseren u om minimaal een set met 2 zenders aan te schaffen. Hang de 2e zender op in de badkamer op 10cm boven de vloer en laat deze daar hangen. Waarom? De zender die wordt gedragen wordt afgedaan als men gaat slapen. 's Morgens wordt deze bijna altijd vergeten, men gaat naar de badkamer en...................... Ook doet deze 2e zender dienst als reserve. Het komt regelmatig voor dat de zender zoek is, het is dan goed om dan de reserve te kunnen gebruiken.

 

U kiest zelf welke nummers worden gebeld en kunt deze op elk moment ook weer wijzigen. Het Seniorenalarm bestaat uit een Hoofd-unit – deze wordt dus aangesloten op uw telefoonlijn - en één of meerdere draadloze zenders. Als u hulp nodig heeft drukt u de beide rode knopjes van de zender in. Automatisch wordt nu achter elkaar gebeld naar maximaal 5 personen en/of instanties om hulp. Zodra een van de gebelde nummers opneemt zal de door u vooraf ingesproken boodschap hoorbaar zijn, bijvoorbeeld "Hulp oproep van mama, hulp oproep van mama, hulp oproep van mama." Hoe korter de boodschap hoe duidelijker voor de ontvanger

Bel met 0228.596640 voor meer informatie

 

 
In de praktijk, voorbeeld 1: Bob is gevallen.
Stel er is een Seniorenalarm geplaatst bij uw vader (Bob) en er zijn 3 nummers geprogrammeerd waarvan U de eerste bent. 

Bob is gevallen en activeert het Seniorenalarm.

Het 1e nummer wordt gebeld ( U dus). U neemt de telefoon op en hoort de vooraf ingesproken boodschap: 

                               "Dit is een hulpoproep van Bob - Dit is een hulpoproep van Bob"


U kunt nu met Bob spreken d.m.v. het indrukken van de * sterretjestoets op uw (mobiele) telefoon. Op de hoofdunit van het Seniorenalarm wordt hierdoor een spreek en luisterverbinding geactiveerd. 

Als u naar Bob toegaat kunt u vragen aan Bob om het alarm te stoppen. Dit kan hij doen d.m.v. het indrukken van de gele knop op de zender.

Indien u niet naar Bob kunt gaan dan hoeft u verder niets te doen. 
Het Seniorenalarm gaat nu verder met het bellen naar de andere 2  geprogrammeerde tel.nrs. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 In de praktijk, voorbeeld 2: Bob is gevallen.

Stel er is een Seniorenalarm geplaatst bij uw vader (Bob) en er zijn 3 nummers geprogrammeerd waarvan U de eerste bent. Bob is gevallen en activeert het Seniorenalarm.

Het 1e nummer wordt gebeld ( U dus). U neemt de telefoon op en hoort de vooraf ingesproken boodschap: 

                    "Dit is een hulpoproep van Bob - Dit is een hulpoproep van Bob"

U kunt nu met Bob spreken d.m.v. het indrukken van de * sterretjestoets op uw (mobiele) telefoon. Op de hoofdunit van het Seniorenalarm wordt hierdoor een spreek en luisterverbinding geactiveerd. 

Dit keer gaat U ook naar Bob maar  het alarm wordt niet door Bob uitgezet, de andere nummers worden ook gebeld.

U denkt misschien: dat is niet nodig want ik ben al onderweg. Waarom de andere 2 ook oproepen?

Omdat het in het verleden diverse keren is voorgekomen dat mensen die onderweg waren zelf in de problemen zijn geraakt en daardoor niet bij de hulpvrager zijn aangekomen.    

 U moet hierbij denken aan:
Niet startende auto’s - Vast staan in het verkeer – In de haast gevallen – etc.

Denk nu niet "dat overkomt alleen een ander" want dat dacht die ander namelijk ook!

Het is om veiligheidsredenen daarom niet mogelijk om het Seniorenalarm op afstand uit te schakelen.

 

 Aansluiten op uw vaste telefoonlijn:

Of u nu een vaste telefoonlijn heeft van KPN of een ander aanbieder maakt geen verschil. Ook als u een z.g. combipakket heeft met internet op al deze lijnen werkt het Seniorenalarm.

Geen vaste telefoonlijn:

Dan heeft u naast het Seniorenalarm een GSM unit nodig om over het mobiele netwerk te kunnen bellen. U dient hiervoor zelf een Sim-kaart aan te schaffen, dit kan een prepaid of abonnement Simkaart zijn.

 

Voicemail ingeschakeld:

Als de voicemail is ingeschakeld dan wordt de ingesproken boodschap opgenomen. Vervolgens gaat het Seniorenalarm de overige geprogrammeerde telefoonnummers bellen. 


Extra informatie over uw persoonlijk alarm:

Het bereik van het alarm is te vergroten door gebruik te maken van een z.g. HR Antenne. Dit kan wenselijk zijn voor mensen met bijvoorbeeld een grote tuin. 
 
De zenders zijn waterdicht en kunnen met een nekkoordje worden gedragen of om de pols met het bijgeleverde polsbandje. Ook is het geen probleem als de zender in de broekzak of colbert wordt meegenomen, het seniorenalarm zal hierdoor niet uit zichzelf worden geactiveerd. Geen gevaar voor z.g. valse meldingen. De batterij in de zender gaat 2 jaar mee, als deze een minimum niveau haalt geeft de hoofd-unit dit in gesproken tekst aan. (battery pendant is low)

Als de stroomvoorzienig is uitgevallen neemt de back-up batterij van de hoofd-unit het over voor een maximum tijd van +/- 10 uur. Gedurende deze periode blijft het seniorenalarm werken. U hoort tevens elke 30 minuten de waarschuwing: "main-power not detected". Dit laatste is van groot belang. Het komt geregeld voor dat de adapter even uit het stopcontact wordt gehaald door o.a. de thuiszorg om te stofzuigen. Zodra dit gebeurt geeft de hoofd-unit dan de waarschuwing zoals hierboven beschreven: "main-power not detected".

 

Kan er nog meer met het seniorenalarm?

Ja, we hebben voor mensen met een hulp hond een speciale zender ontwikkeld waardoor de hulp hond het alarm kan activeren.

Deze  speciale zender  kan ook worden gebruikt voor mensen met weinig of geen hand functie. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=AjTIKIfSqK4

 

 

 

Het Seniorenalarm is uw persoonlijke alarmering, deze belt naar vaste en mobiele telefoonnummers op het moment dat u snel hulp van buitenaf nodig heeft.U kiest zelf welke nummers worden gebeld en kunt deze op elk moment ook weer wijzigen. Het Seniorenalarm bestaat uit een Hoofd-unit – deze wordt aangesloten op uw vaste telefoonlijn - en één of meerdere draadloze zenders. Als u hulp nodig heeft drukt u de beide rode knopjes van de zender in. Automatisch wordt nu gebeld naar maximaal 5 personen en/of instanties om hulp. Zodra een van de gebelde nummers opneemt zal de door u vooraf ingesproken boodschap hoorbaar zijn, bijvoorbeeld "Hulp oproep van mama, hulp oproep van mama, hulp oproep van mama." Hoe korter de boodschap hoe duidelijker voor de ontvanger.

 

 

Gratis verzending
in heel Nederland